Het WTP gezonder kantinebeleid

WTP heeft een omgeving waar gezonder eten gemakkelijk is. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in het clubhuis gezonder is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers. Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze.

Ons clubhuis heeft de volgende basis:
- Het clubhuis biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan. Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, snacks etc.) biedt
het clubhuis minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.
- Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes

Het clubhuis hanteert deze drie uitstralingspunten:
1. Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes;
2. Als je eten of drinken aanbiedt bij de kassa, staan daar alleen betere keuzes.
3. Het clubhuis stimuleert water drinken. In ons clubhuis is water altijd beschikbaar bij het uitgestalde aanbod. We bieden een watertappunt, kannen met water of flesjes water.

Onze ambitie:
Wij hebben de ambitie om de sportieve omgeving waar onze leden en bezoekers zich in bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert.

WTP heeft de ambitie om structureel een Zilveren Sportkantine te zijn:
- Het uitgestalde aanbod bestaat voor minimaal 55 procent uit betere keuzes;
- We bieden minstens groente of fruit aan;
- De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze.

WTP werkt structureel aan een Gezondere Sportkantine. Het beleid laat duidelijk zien hoe de organisatie er ook op de lange termijn voor zorgt dat de kantine gezond blijft. Tevens is het één van de speerpunten van de kantinebeheerder, dat deze actief hierop let en de kantinediensten hierop aanstuurt.

Gezonder kantinebeleid.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 38 376 3703

Wezep Tennis Padel

Heikamp 4
8091 RC Wezep

KVK-nummer

40094394