Vertrouwenscontactpersonen WTP

WTP wil een tennis- en padelclub zijn waar iedereen zich veilig voelt en met plezier speelt. Daarom vinden we het belangrijk om grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, (seksuele) intimidatie of discriminatie binnen onze club te voorkomen en waar nodig bespreekbaar te maken.

Hiervoor zijn twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor leden, ouders, toeschouwers, commissieleden, trainers, vrijwilligers, en bestuursleden met een klacht of een vraag met betrekking tot de algemeen geldende gedragsregels.

“De belangrijkste rol van de vertrouwenscontactpersoon is om jouw gevoelens serieus te nemen, je inzicht te geven in de situatie en te adviseren hoe jij hier het beste mee om kunt gaan. De vertrouwenscontactpersoon gaat hier vertrouwelijk mee om en laat de regie van het te volgen traject altijd bij jou.”

De vertrouwenscontactpersonen van WTP hebben in mei 2023 met succes de NOC*NSF cursus vertrouwenscontactpersoon afgerond en zijn in het bezit van een bewijs van deelname.

Met wat voor vragen kun je bij de vertrouwenscontactpersonen terecht?

Als je vragen hebt of de manier van omgaan met elkaar binnen jouw team of vereniging klopt, dan ben je welkom bij de vertrouwenscontactpersoon. De vragen die je hebt kunnen bijvoorbeeld gaan over:

  • Pesten en gepest worden;
  • Het gevoel hebben dat je er door wat voor reden (huidskleur, geloof, seksuele voorkeur, etc.) niet bij hoort;
  • Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig;
  • Een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft;
  • Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team;
  • Je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is;
  • Iemand heeft je direct of indirect beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag.

Ook als je twijfelt of wij de aangewezen personen zijn voor waar je tegenaan loopt of mee te maken hebt, kun je contact met ons zoeken. We kunnen je altijd doorverwijzen naar degene waar je moet zijn. 

Met welke vragen kunnen de vertrouwenscontactpersonen je niet helpen?
  • Verschil van visie met trainers of coaches;
  • Klachten over (team)indelingen;
  • Sportinhoudelijke vragen.
Hoe zijn de vertrouwenscontactpersonen bereikbaar?

Het mailadres is [email protected] als je je telefoonnummer achterlaat dan word je zo spoedig mogelijk door één van de vertrouwenscontactpersonen teruggebeld. Gesprekken en informatie worden altijd vertrouwelijk behandeld.  

Wie zijn de vertrouwenscontactpersonen?

 

Christiaan Korterink

Mijn naam is Christiaan Korterink. Ik ben lid sinds 2005 en woon inmiddels al meer dan 10 jaar in Zwolle. Mocht je ergens tegenaan lopen, voel je vrij om contact te zoeken. Ik zal je vraag of opmerking in vertrouwen behandelen en samen met je kijken naar wat goede vervolgstappen zijn.

 

Mirjam Rozeboom

Mijn naam is Mirjam Rozeboom en sinds 2018 lid van WTP. Werkzaam in het onderwijs. Ik zal mijn best doen een luisterend oor te bieden en integer met je “klacht/opmerking” omgaan.

 
Informatie en contactmogelijkheden buiten WTP

Centrum Veilige Sport Nederland (NOC*NSF). Als je liever contact hebt met iemand van buiten de vereniging dan kun je contact opnemen met het Centrum Veilige Sport. Het e-mailadres is [email protected]. Er is een telefonische hulplijn die op werkdagen gratis bereikbaar is van 8:30 tot 17:30 uur. Het telefoonnummer is 0900 – 2025590.

Anoniem contact is ook mogelijk via Speak Up. Anoniem chatten kan via FIER. Klik hier voor de contactmogelijkheden. Voor meer informatie zie de website www.centrumveiligesport.nl

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 38 376 3703

Wezep Tennis Padel

Heikamp 4
8091 RC Wezep

KVK-nummer

40094394